اختلالات عصبی-رشدی چیست؟

اختلالات رشد عصبی مجموعه‌ای از شرایط ناهمگن هستند که در دوره رشد اتفاق می‌افتند. این ناتوانی‌ها معمولا با تاخیر یا اختلال در کسب مهارت‌های مختلف مثل اعمال حرکتی، روابط اجتماعی، زبانی و شناختی بروز پیدا می‌کنند. دوران رشد مربوط به سنین قبل از مدرسه مربوط می‌شود که دوران بروز علائم اختلالات رشدی-عصبی است.

 این اختلالات روانی، شیوه عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد و رشد عصبی را دچار تغییر می‌کند و باعث می‌شود در عملکردهای مختلف اجتماعی، شناختی و عاطفی، مشکل ایجاد شود. به احتمال زیاد نام اوتیسم (ASD) و ADHD (اختلال نقص توجه-بیش فعالی) را تا کنون چندین بار شنیده‌اید و کمی با آن‌ها آشنایی دارید. این دو اختلال شایع‌ترین اختلالات رشد عصبی (NDs) به شمار می‌روند.

 به جز این دو مورد، ۵ بیماری دیگر در دسته بندی اختلالات عصبی-رشدی وجود دارد که در ادامه به توضیح مفصل هر کدام از آن‌ها خواهیم پرداخت. با توجه به اینکه ND ها علائم خود را در طول مراحل رشد بروز می‌دهند، اینطور به نظر می‌رسد که فقط در کودکان نوپا، کودکان و نواجوانان دیده می‌شود. اما ممکن است این اختلالات در بزرگسالی هم ادامه پیدا کنند و حتی تا دوران بلوغ بدون تشخیص باقی بمانند.

مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، آزادشهر،  گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین  خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *