نمیتوان از نقش مؤثر وراثت در ایجاد اختلال وسواس چشم پوشی کرد. اکثر اختلالاتی از این دست از عوامل ژنتیکی منشاء میگیرند و به ندرت میتوان مواردی را یافت که اختلال وسواس، به صورت خود به خودی و بدون دخالت وراثت در فرد بروز پیدا کرده باشد
مسائل ناخوشایند و پیشآمدهای ناگوار زندگی موجب بروز افسردگی که یکی دیگر از ریشههای رشد اختلال وسواس است، میشود. ابتلا به افسردگی از طریق تأثیر منفی بر اعتماد به نفس، عزت نفس، کم رویی در برقراری روابط اجتماعی، حس بی کفایتی (بیشتر در کودکان) و بالا بردن سطح انتظار افراد از محیط پیرامونشان میتواند منجر به این اختلال شود.
بیشتر مواقع اختلال وسواس، هم زمان با بلوغ در افراد شکل میگیرد و از همان زمان نیز شروع به رشد تدریجی میکند. درمان آن در این بازهی زمانی بسیار مؤثرتر خواهد بود. هرچه از طول مدت حضور این اختلال بگذرد، شدت بیشتری یافته و ابعاد گستردهتری از زندگی فرد مبتلا را تحت تأثیرات مخرب خود قرار میدهد و درمان آن به مراتب با دشواریهای بیشتری همراه خواهد شد. در برخی منابع علمی از میزان هوش افراد به عنوان عامل ایجاد اختلال وسواس نام برده شده است. طبق این تحقیقات، معمولاٌ افراد دارای ضریب هوشی متوسط به بالا به احتمال ۵۰ درصد، دچار اختلال وسواس خواهند شد. همچنین در افرادی که حساسیت زیادی نسبت به زندگی خود دارند (وابستگیهای شدید، انضباط بیش از حد و غیره) این اختلال بیشتر بروز پیدا خواهد کرد.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گالیکش، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.