علت پرخاشگری در کودکان

۱تماشای سریال ها یا فیلم های خشونت آمیز

سریال‌ها و بازی‌های ویدئویی که حاوی رفتارهای خشونت‌آمیز، جنگ، دعوا، توهین کلامی و ناپسند و قتل باشد، می‌توانند اثرات مضری بر ذهن افراد داشته باشند. به خصوص که ذهن کودکان شکننده‌تر و پذیرای هر آن چیزی است که به نمایش در می‌آید؛ بنابراین تاثیر و خطر محتوای خشونت‌آمیزی در کودکان بیشتر است. کودکان می‌توانند این رفتارها را از طریق مشاهده مدل‌های پرخاشگرانه بیاموزند و رفتارهای مشابهی نشان دهند.

۲رفتارهای والدین

والدین یا مراقبان کودک، الگوی بسیار مهمی برای آن‌ها هستند و رفتارهایشان، هسته اصلی رفتار کودکان را تشکیل می‌دهد. از این‌رو کودکان بدون تشخیص سالم یا ناسالم بودن این رفتارها، سعی در تقلید آن دارند.

۳ناامیدی

طبق فرضیه «ناامیدی – پرخاشگری»، پرخاشگری، نتیجه سرخوردگی است. “ناامیدی” یک پاسخ احساسی است که در آن فرد قادر به دستیابی به هدف خود نیست. در مورد کودکان نیز زمانی که آن‌ها قادر به بیان خواسته‌ها یا نیازهای خود نباشند، ناامیدی می‌تواند تظاهر یابد.

مثلا در مواردی چون طلاق یا جدایی والدین نیز، کودک ممکن است فکر کند که احساسات او نسبت به جدایی والدین درک نشده و دچار ناامیدی شود و رفتارهایی مانند بی‌توجهی به خواسته‌های والدین از کودک سر بزند. نقل‌ و انتقال و دوری از دوستان یا بروز تغییرات عمده ناگهانی نیز باعث تنهایی، ناامیدی و رفتارهای پرخاشگرانه در کودک خواهد شد.

۴اختلالات رشد عصبی

اختلالات رشد عصبی، ناتوانی‌های مرتبط با عملکردهای عصبی کودک (مانند عملکردهای حرکتی، گفتاری، زبان و غیره) هستند. اختلال کم‌توجهی/ بیش‌فعالی، اوتیسم و ناتوانی یادگیری برخی از این اختلالات رشد عصبی هستند که منجر به ناامیدی و پرخاشگری در کودک می‌شوند.

وقتی صحبت از اختلالات عصبی – رشدی مختلف می‌شود، دلایل مختلفی برای رفتارهای پرخاشگرانه مطرح می‌شود. با این حال، درک علت این رفتار می‌تواند به والدین یا مراقبان اولیه کودک کمک کند تا رفتارهای پرخاشگرانه را به روشی بهتر مدیریت کنند.

۵محیط های پر استرس: به سبب مشکلات زندگی‌های امروزی، تغییرات مثبت یا منفی و برنامه‌های درسی کودکان، ناخواسته دچار استرس می‌شوند. البته استرس کمک می‌کند تا برای یک کار انگیزه پیدا کنیم. اما وقتی شدت می‌یابد، می‌تواند مخرب و ناسالم باشد. از دست دادن ناگهانی اشتها، پرخوری، ناراحتی معده، اختلالات خواب، کابوس و سردرد از علائم استرس در کودک است. در این صورت باید مداخله صورت گیرد تا منجر به پرخاشگری نشود.

مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین  خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *