دلایل ایجاد افسردگی مزمن

مانند بسیاری از اختلالات روانشناختی، مشخص‌کردن دلیل اصلی و قطعی افسردگی مزمن امکان‌پذیر نیست، با این حال می‌توان دلایل احتمالی مختلف را بررسی کرد.

۱- مهارت‌ها و عوامل شخصیتی

بر اساس تحقیقات انجام شده در سراسر جهان، باور بر این است که مهم‌ترین دلیل ابتلا به افسردگی مزمن کمبود مهارت‌های حل مسئله و مقابله با چالش‌ها به همراه عوامل و ویژگی‌های شخصیتی‌ای است که منجر به نادیده گرفتن یا بی‌اهمیت جلوه دادن علائم اولیه افسردگی است.

ابتلا به افسردگی مزمن معمولا با دوره‌های کوتاه ابتلا به افسردگی یا احساس غم و غصه شدید شروع می‌شود. با این حال کمبود یا فقدان مهارت‌های مقابله با شرایط و عوامل شخصیتی هستند که با عدم پیگیری درمان یا میل به بهبودی منجر به شکل گیری افسردگی مزمن می‌شود.

۲- ژنتیک و بیولوژی

این تحقیقات همچنین نشان می‌دهند بیشتر از ۵۰ درصد مبتلایان افسردگی مزمن، بستگان نزدیک مبتلا به افسردگی دارند. تاثیر ژنتیک بر ابتلا به اختلالات سلامت روان مخصوصا افسردگی کاملا شناخته‌ شده است.

عوامل ژنتیکی با نقص در کارکردهای مغز و در برخی از شرایط بدن، باعث می‌شوند تا برخی چرخه‌های طبیعی شامل بازجذب دوپامین و سروتنین آنطور که باید عمل نکنند و خلق و عاطفه پایین را از سنین پایین در فرد ایجاد کنند.

۳- عوامل محیطی

عوامل محیطی تاثیر همزمان و زیادی بر ابتلا به افسردگی مزمن دارند. وجود بستگان درجه یک مبتلا به افسردگی علاوه بر تاثیر ژنتیکی به معنای همزیستی فرد با یک فرد مبتلا به افسردگی است. این موضوع به تنهایی و بدون توجه کافی و مناسب عامل قدرتمندی برای ابتلا به افسردگی است.

استرس و اضطراب مزمن نیز به عنوان یک عامل محیطی در ابتلا تاثیر دارد. قرارگیری مکرر در معرض استرس باعث می‌شود تا برخی توانایی‌های مغز و بدن با مشکل مواجه شود. علاوه بر این اضطراب مزمن و شکست‌های زندگی نیز با ایجاد وضعیت خاصی به نام درماندگی آموخته شده در ماندگاری افسردگی و تبدیل آن به افسردگی مزمن نقش دارند.

درماندگی آموخته شده

Learned helplessness یا درماندگی آموخته شده اصطلاحی روانشناختی از نظریه روانشناسی مثبت‌گرا است که توسط مارتین سلیگمن به دنیای روانشناسی اضافه شده است. مارتین سلیگمن در میان پژوهش‌های خود با وضعیتی در سگ‌های آزمایشگاهی مواجه شد که طی آن، سگ‌هایی که در معرض شوک الکتریکی بودند، برای فرار یا جلوگیری شوک تلاشی نمی‌کردند. بر اساس توضیحات مارتین سلیگمن، درماندگی آموخته شده بیشتر از هر چیزی با احساس کنترل ارتباط دارد. این نظریه پرداز نشان می‌دهد، باور فرد درباره میزان کنترل خود بر اوضاع و شرایط عامل مهمی در تلاش‌های آینده وی برای جلوگیری از نتایج منفی دارد و افرادی که مکررا در شرایطی قرار می‌گیرند که قادر به کنترل شرایط نیستند، دچار سندرم درماندگی آموخته شده می‌شوند.

مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، علی آباد ،گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین  خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *