عوامل زیست شناختی و جسمانی: بهم خوردن میزان برخی از هورمونهای بدن باعث میشود که اختلال پانیک در بدن فرد ایجاد شود. موقعیتهایی چون بارداری، کم کاری یا پرکاری تیروئید، دیابت، بیماریهای کلیوی و مواردی از این دست میتوانند در سیستم هورمونی بدن اختلال ایجاد کنند که این اختلالات به حملات عصبی و استرسی منجر خواهند شد.
اثر ژنتیک و ارث در بروز پانیک اتک: از مهمترین علل ایجاد اختلال هراس و ترس میتوان به عوامل ژنتیکی و ارثی اشاره کرد. اگر شما در خانوادهای زندگی میکنید که پدر و مادرتان دچار حملات اضطرابی میشوند، احتمال اینکه شما نیز رفتاری مانند آنها داشته باشید بسیار بالا است. البته نمیتوان گفت که این اختلال به ژن خاصی وابسته است، بلکه ترکیب برخی از ژنها میتواند چنین مشکلی را به همراه داشته باشد.
تاثیر محیط و اجتماع در اختلال پانیک: یکی از شایعترین علتهایی که میتوان برای ایجاد این اختلال به آن اشاره کرد، محیط و اجتماع است. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات خانوادگی، تغییر ناگهانی در محیط زندگی، مرگ عزیزان، زلزله، بیماری و مواردی از این دست دچار حملات عصبی میشوند و گاهیاوقات این حملات ادامهدار خواهند شد، بهطوریکه فرد دچار اختلال هراس و ترس میشود. برخی از تحقیقات نشان میدهند که واکنش طبیعی بدن شما در هنگام مبارزه یا فرار، ممکن است با حملات پانیک همراه شود. به عنوان مثال، اگر یک خرس گریزلی بهدنبال شما بیاید، بدن شما به طور غریزی واکنش نشان میدهد. ضربان قلب و تنفس شما با آماده شدن بدن برای مواجهه با شرایط تهدیدکننده زندگی افزایش مییابد.اگرچه بسیاری از این واکنشها در حمله پانیک نیز رخ میدهند اما هنوز ناشناخته است که چرا این حمله زمانی رخ میدهد که هیچ خطر آشکاری وجود ندارد.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.