- در حالیکه علت دقیق آن ناشناخته است، به نظر میرسد برخی عوامل و ویژگیهای شخصیتی خطر ابتلا به اختلال بلندی هراسی را افزایش میدهد. ویژگیهای شخصیتی از جمله روان رنجوری(زود رنجی، بدبینی زیاد)، نگرانیهای مکرر و افکار منفی، خطر ابتلا به این اختلال را افزایش میدهند.
- برخی تجربیات خاص میتواند احتمال ابتلا به ترس از ارتفاع را نیز افزایش دهد، از جمله داشتن والدین بیش از حد محافظه کار، از دست دادن والدین، سواستفاده جنسی یا جسمی، و ضربه روانی یا تروما که فرد را با احساس مرگ مواجه میکند.
- ژنتیک نیز نقش کلیدی در افزایش احتمال ابتلا به اختلال بلندی هراسی دارد. افرادی که دارای یک خویشاوند درجه یک با هراس خاص هستند، به احتمال زیاد همان فوبیای خاص را نشان میدهند.
از نظر رویکرد تکاملی، این ترس در همه انسانها از بدو تولد وجود دارد. دو روانشناس مطرح به نامهای بیلگنسون و واگ در ۱۹۶۰ با انجام آزمایش ارتفاع شیشهای، ژنتیکی بودن ترس از ارتفاع را ارزیابی کردند. آنها برای این فرضیه تعدادی کودک نوپا را در سالنی که بخش میانی آن گودالی با سر پوش شیشهای بود قرار دادند. در این آزمایش از کودکان نوپا خواسته شد از روی این سطح عبور کنند. نتایج این آزمایش نشان داد کودکان زیر یک سال تقریبا هیچ کدام حاضر به عبور از سطح گود نبودند، حتی با تشویق مادر از آن سوی گودی، کودکان از روی سطح شیشهای عبور نکردند. با این آزمایش این فرضیه تایید شد که ترس بالقوه از ارتفاع وجود دارد که از گذشتگان در حافظه ژنتیکی انسانهای نسل حاضر وجود دارد. در واقع وجود این ترس در گذشته، بقا انسان را افزایش داده است.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گالیکش، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.